У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Новий драматичний театр на Печерську

м. Київ, вул. Немировича-Данченка, 5
Новий драматичний театр на Печерську було створено в 2000 році.
 
Основою театру став випускний курс Київського Національного Університету театру, кіно і телебачення ім. І.К. Карпенко-Карого (керівник курсу н.а. України М. М. Рушковський).
У студентські роки ця трупа створила вистави, які послужили основою для репертуару майбутнього театру.
 
В роки становлення театру допомагав народний артист СРСР Кирило Юрійович Лавров. Було здійснено ремонт в приміщенні театру на вулиці Шовковична, 3. З 2004 року саме тут театр знайшов своє перше притулок. У 2010 році театр переїхав на нове місце по вулиці Немировича-Данченка, 5, де продовжує свою роботу і нині.
 
Театру в минулому році виповнилося 15 років. За ці роки було поставлено понад 30 вистав. Вистави театру брали участь у фестивалях в Росії, Білорусі, Німеччини, Великобританії, Швеції.
Театр і окремі артисти багато разів ставали лауреатами театральної премії & laquo; Київська пектораль & raquo ;. Вистави & laquo; Людина з Ламанчі & raquo ;, & laquo; Майстер і Маргарита & raquo ;, & laquo; Закон танго & raquo ;, & laquo; Розпусник & raquo ;, & laquo; Щастя & raquo ;, "Корабель не спаде" були відзначені театральними критиками і удостоєні премії в своїх номінаціях.
Всі актори Нового театру на Печерську активно знімаються в художніх фільмах і телесеріалах. & Nbsp;
 
За роки свого існування театр підтримує тісні контакти і проводить спільні проекти з Посольством королівства Швеція; Шведським інститутом, Гете інститутом, Культурним центром при Посольстві Республіки Італія, культурним центром "МИР" в Мюнхені, Культурним центром при Посольстві Аргентинської Республіки.
 
На сьогоднішній день в театрі працює 32 актора: 13 - в трупі, а також - запрошені з інших театрів. Всі ці роки художній керівник театру & ndash; Олександр Крижановський.