У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Кайдашева сім'я (театр ім. П.К. Саксаганського)

19 вересня 2014, 19:00, п’ятниця
Продаж припинено
минула подія

Про подію

Київський академічний обласний музично-драматичний театр ім.П.К. Саксаганського запрошує усіх театральних шанувальників на українську комедію «Кайдашева сім’я». 19 вересня 2014 року на сцені Центрального Будинку Офіцерів.
 
Режисер-постановник - Вячеслав Стасенко.
Художник-постановник - Станіслав Зайцев.
Головний хормейстер - Олена Пахолюк.
Головний диригент - Віталій Саражинський.
Балетмейстер - Світлана Дядюн.
 
«Кайдашева сім’я» інсценізована за однойменною повістю І. Нечуя-Левицького у постановці В’ячеслава Стасенка. Народилася вистава 3 червня 2010 року, і за короткий час встигла закохати у себе глядачів не лише Білої Церкви, Київщини, а й усієї України. Її переглянули більше 30 тисяч глядачів, їй аплодували стоячи зали Києва, Житомира, Дніпропетровська, Миколаєва, Кіровограда та багатьох інших міст.
 
«Кайдашева сім’я» у 2010 році здобула перемогу у двох номінаціях з п’яти на VI Всеукраїнському фестивалі жіночої творчості (м. Ніжин). У 2012 році театр із цією виставою став лауреатом VI Відкритого регіонального фестивалю театрального мистецтва «В гостях у Гоголя» (м. Полтава). Саме цією виставою відкривалась оновлена сцена і 130-й театральний сезон Кіровоградського обласного музично-драматичного театру ім. Кропивницького.
 
Народне шоу «Кайдашева сім’я» - це яскраве видовище. Так, саме видовище, а навіть краще сказати дійство. Тому що «шоу» у багатьох асоціюється з чимось поверхневим, що вражає зовнішніми ефектами. Це мало в’яжеться з тим, що глядач зміг побачити цими днями на сцені театру Саксаганського. Так, яскраво, колоритно, і  зовнішніх ефектів вистачає. Але за цим усім стоїть така глибина, така глобальна проблема людської духовної кризи, що, скажемо відверто, «шоу» відходить на другий план. Хоча треба відзначити - є на що подивитися, що послухати. У виставі багато музичних і хореографічних номерів, які плавно вплітаються в канву дії, допомагаючи розкрити образи і головну ідею. До слова, весь музичний матеріал у виставі виконується наживо. Більш того, музиканти не просто супроводжують, а є безпосередніми учасниками подій. Уважного глядача не могли не здивувати старовинні народні інструменти, на яких грають музики, що додає особливого колориту виставі. І поряд з такою здавалося б народністю, у музиці і хореографії явно прослуховуються і проглядаються сучасні ритми - рок, хіп-хоп, джаз. Але це зовсім не виключає прекрасних зразків української обрядової музики, яка звучить у сценах  свята Купали, весілля, поховання і вінцем усього є пісня «Роде наш красний».
 
Та все ж таки найголовнішою у виставі є людська драма в окремо взятій сім’ї Кайдашів, яка є характерною для великої кількості сімей, і, в принципі, суспільства взагалі. Не бажання порозумітися один з одним, бути толерантними, людяними призводить до руйнації людських стосунків, руйнації світу, одним із «китів», на якому він тримається, є моральність. Ця головна ідея, закладена І.Нечуєм-Левицьким, блискуче була втілена чудовим ансамблем акторів, зайнятих у виставі. Роль Кайдашихи грає Заслужена артистка України Лідія Дяченко, чия гра визвала шквал оплесків глядачів. Першою «віковою» роллю для актора Віктора Надем’янова стала роль Кайдаша, з якою він справився з успіхом. Також цю роль грає Заслужений артист України Іван Калініченко, якого ми зможемо побачити у наступних виставах. Заслуговують особливої уваги образи Мотрі і Карпа, яких виконують Олена Тетерук і Сергій Скляренко. Молоді актори Олександр Коломієць та Ірина Бондар створили прекрасний ліричний дует Лавріна і Мелашки. Не обійшлося і без бабів Параски і Палажки, яких у виставі грають Надія Моцна, Ніна Кравчук, Світлана Лановенко. Довбушів, батьків Мотрі  грають заслужені артисти України Людмила Мерва і Анатолій Бевз. Важко пізнати, тому що весь час у тумані на сцені Заслужений артист України Володимир Рєпін, який грає привид Херсонського чумака, який заводить на «той світ» Кайдаша. Режисером, він же і автор інсценізації повісті, введено образ Духовного провідника, який виконує Роман Вдовика. А загалом у виставі зайнята майже уся трупа театру, до якої ввійшли і актори драми, і артисти вокалісти, артисти балету, і артисти оркестру. Цією виставою театр у повній мірі довів, що він дійсно музично-драматичний.
 
В адресу вистави пролунало багато схвальних відгуків.Та найголовнішою нагородою завжди залишається любов глядачів. «Кайдашева сім’я» театру ім. П. Саксаганського винагороджується нею сповна. Вже більше трьох років у залі - аншлаг, квитки замовляють заздалегідь. У чому секрет шаленого успіху? Можливо, в завжди актуальній класиці, чи в новаторському підході режисера до створення сценічного дійства, неординарному авторському баченні, яскравих декораціях і костюмах, живому музичному супроводі, талановитій грі акторів. Мабуть, у магічному поєднанні всіх цих компонентів, які створюють феєричне народне шоу.
 
У виставі зайняті: 
 
Лідія Дяченко - Засл. артистка України
Людмила Мерва - Засл. артистка України
Анатолій Бевз - Засл. артист України
Володимир Рєпін - Засл. артист України
Віктор Надем’янов
Олена Тетерук
Сергій Склаяренко
Ірина Бондар
Олександр Коломієць
Роман Вдовика
Надія Моцна
Ніна Кравчук
Світлана Лановенко
Юлія Саражинська та інші.

Придбати квиток на захід можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Київ.

Кайдашева сім'я (театр ім. П.К. Саксаганського) відбудеться 19 вересня 2014, 19:00, п’ятниця в Будинок офіцерів. За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.