У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Шляхи дружби Равенна

1 липня 2018, 21:00, неділя
Продаж призупинено
минула подія

Про подію

Легендарний диригент Маестро Ріккардо МУТІ — у КИЄВІ
Прийди! Почуй! Приєднайся!
 
Найсміливіший та найрезонансніший міжнародний проект «Шляхи дружби»/The Roads of Friendship легендарного диригента сучасності Маестро Ріккардо МУТІ — у КИЄВІ! За участю всесвітньовідомого американського актора Джона МАЛКОВИЧА, українських оперних зірок Людмили МОНАСТИРСЬКОЇ та Сергія МАГЕРИ.
 
Під керівництвом Ріккардо Муті музиканти з Молодіжного оркестру імені Луїджі Керубіні разом з оркестром та хором Національної опери України, а також з молодими митцями з Маріуполя виконають безсмертні музичні твори, які поєднають одне з найдавніших міст Європи Равенну з величним Києвом.
 
Понад 300 митців з Італії та України об’єднаються в унікальному концерті просто неба!
«Ця ідея зародилася більш ніж двадцять років тому в Сараєво. Ми всі були приголомшені трагедією, яка там відбувалася. Ми хотіли щось передати від Равенни на знак братерства і усвідомили, що найкращий засіб — це музика: разом з понад сотнею музикантів ми перелетіли Адріатичне море на борту військових літаків, аби виступити в місті, яке досі продовжували бомбардувати. Це був початок подорожі, яка протягом наступних років приводила нас у неймовірні місця і яка дала нам змогу виступати з митцями різних культур та віросповідань. Це — щорічне паломництво, яке нагадує нам, що музика — це універсальна мова, яка нас всіх об’єднує».
 
Ріккардо Муті
Посол культури у світі Ріккардо Муті від самого початку проекту диригував італійськими оркестрами та хорами, які щоразу виступали разом з музикантами тих міст, до яких подорожували: Бейрут, Єрусалим, Єреван та Стамбул, Нью-Йорк, Каїр, Дамаск, Найробі, Токіо, Тегеран…
 
Цього ж разу в Україні — на Софійській площі, де височить дивовижний Софійський Собор італійських та українських митців просто неба об’єднають на одній сцені твори Джузеппе Верді (від «Stabat Mater» до «Te Deum» і до «Набукко»), а також симфонічна поема «Портрет Лінкольна» Аарона Копленда, яку прикрасить Джон Малкович своїм блискучим виконанням ролі читця-декламатора. Цей твір був написаний Аароном Коплендом у розпал Другої світової війни та присвячений національному герою американського народу Аврааму Лінкольну. Зазвичай у ролі читця-декламатора уривків з текстів Президента Лінкольна виступали відомі актори або громадські діячі: Маргарет Тетчер, Білл Клінтон, Барак Обама, Ніл Армстронг, Кетрін Хепберн, Пол Ньюман, Генрі Фонда та ін.
 
Міст братерства через мистецтво та культуру!
Маестро Ріккардо Муті (Італія) — засновник та автор проекту, найвидатніший диригент сьогодення. Серед великої кількості посад Ріккардо Муті — художній керівник і головний диригент театру «Ла Скала» (протягом 20 років), Зальцбурзького фестивалю, провідних світових оркестрів — Чиказького та Філадельфійського симфонічних оркестрів, Філармонічного оркестру в Лондоні, довічний почесний диригент Римської опери тощо.
Джон Малкович (США) — легендарний актор театру та кіно, кінорежисер, продюсер, двократний номінант на премію «Оскар», відомий за своїми ролями у таких знаменитих фільмах, як «Місця в серці», «Імперія Сонця», «Небезпечні зв’язки», «Під покровом небес», «Про мишей і людей», «На лінії вогню», «Мері Райлі», «Повітряна в’язниця», «Бути Джоном Малковичем», «Підміна», «Чемпіон» тощо.
Людмила Монастирська (сопрано) — одна з найкращих сучасних оперних співачок у світі, солістка Національної опери України та запрошена солістка провідних театрів світу — «Ла Скала» (м. Мілан), «Метрополітен-Опера» (м. Нью-Йорк), «Ковент-Гарден» (м. Лондон).
Сергій Магера (бас) — один з найкращих сучасних українських оперних співаків, соліст Національної опери України, народний артист України, лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка. Кавалер ордену «Зірка Італії».

Придбати квиток на захід можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Київ.

Шляхи дружби Равенна відбудеться 1 липня 2018, 21:00, неділя в Софіївська площа. За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.