У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Русалії

Продаж припинено
минула подія

Про подію

Театралізована вистава часів Київської Русі «Русалії». 11 грудня 2014 року на сцені Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського.
 
Вистава йде українською мовою в супроводі оркестру народних інструментів театру «Берегиня» з використанням музичних інструментів часів Київської Русі.
 
Режисер-постановник - народний артист України М. Буравський.
Диригент - Ю.Мілевський.
Хореограф-постановник - заслужений артист України В. Вітковський.
Керівник проекту - заслужений діяч мистецтв України М.Заварзін.
Музика - народна.
Сценічна редакція - М.Буравського та В.Вітковського.
 
«Русалії» - масштабний національний проект, в якому широко представлені багатства нашої культури, широта української душі та народної мудрості, багатий мелос та колоритний гумор.У виставі підіймається цілий пласт культури України часів Київської Русі.
 
Театралізована вистава «Русаліі» - це дійство, яке переносить глядача в часи Прадавньої Русі. У пращурів є чому повчитись, навіть, враховуючи те, що їх життя основувалось на поклонінні язичницьким богам, багато чого варто взяти на замітку сьогодні: повага до батьків, щира любов до Батьківщини і готовність її захищати. 
Програма знайомить глядача з найбільш важливими для русичів ритуалами: славіння Бога Перуна, Русальчин тиждень, Слов’янська тризна, Посвята в воїна-захисника. Зануритись в атмосферу дійства не складно, адже вбрання артистів виготовлене за зразками справжнього одягу того часу, супровід виконується професійними музикантами, які грають на скрипці, цимбалах, бубні, лірі, сопілці та ін.. Захоплює багатоголосе виконання, коли жіночі і чоловічі голоси сплітаються в єдину симфонію з музикою, і коли окремі солісти виходять на передній план і ведуть глядача далеко-далеко від повсякденних турбот. Дух перехоплює від хореографічних постановок, де ніби в справжньому бою, летять іскри від ударів зброї. Завмираєш, коли на сцені таке яскраве дійство, і ноги самі починають рухатись в такт музиці. 
 
Дійові особи та виконавці: 
 
Батько - А.Пахомов, заслужений артист театру «Берегиня»
Мати - Н.Буравська, заслужена артистка театру «Берегиня»
Донька - М.Карагода, артистка театру «Берегиня»
Парубок - Р.Скорик, артист театру «Берегиня».
 
Парубки, дівчата, скоморохи, лучники, чоловіки, жінки - артисти хору та балету Київського академічного театру українського фольклору «Берегиня», та студенти кафедри хореографії інституту мистецтв Національного педагогічного університету ім.М.Драгоманова.

Придбати квиток на захід можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Київ.

Русалії відбудеться 11 грудня 2014, 19:00, четвер в НМАУ им. П. Чайковского (Консерваторія). За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.